Steffi: “Ik ben klaar voor de toekomst, maar die is pas morgen.”

Confrontatie met burn-out

Ik leefde in de waan dat ik mezelf ten alle tijden moet bewijzen, en mijzelf moest wegcijferen om te presteren. Dus ik moest door blijven werken zodat ik er goed op zou staan tegenover mijn baas. Ik kreeg allerlei klachten en het volledige herstel van mijn knieoperatie bleef uit. Werken ging niet meer.

Van de huisarts kreeg ik te horen dat het een burn-out was. Op zoek naar iemand om mee te praten was zijn advies. Ik kon me niet voorstellen dat zoiets zou werken. Ik had er al wat ervaring mee en ik kon die mensen mooi om de tuin leiden.

Nieuwe inzichten

Ik zocht naar andere hulp. Toen kwam ik bij Tasha van SBVitaalgroep uit. Bij Tasha ben ik weer gaan leren voelen. Inmiddels kan ik er niet meer zonder. Ik merk dat ik het proces van die tijd niet meer goed naar boven kan halen. Misschien is het wel de oude ik waar ik echt niet meer naar terug wil?

Er komt nu zoveel op mijn pad omdat daar de ruimte voor is. Ik ben er inmiddels achter dat ik een heel klein onderdeel van het grote geheel ben. Als ik stop gaat de rest gelukkig gewoon door en dat is een hele last die van m’n schouders valt.

Persoonlijke groei

Wat ik doe is goed als ik het voor mezelf doe en niet meer voor een ander. Voor de burn-out leefde ik voor iedereen behalve voor mezelf, om mezelf maar te moeten bewijzen. Door de ontspanningsoefeningen bij Tasha met onder andere Rebalancing en TRE heb ik weer rust in mijn lichaam gekregen, maar ook oude pijn doorleefd en losgelaten.

Thuis ben ik ook gaan ontspannen door Yoga te doen, te mediteren en goed voor mezelf te gaan zorgen met goed en lekker eten. Hierdoor ben ik stapje voor stapje weer op kracht gekomen en is de batterij weer vol geraakt. Nu sta ik met twee benen op de grond, soms even niet maar ik weet nu hoe ik daar weer snel kan komen.

Jezelf kunnen zijn

Het blijft uitdagend om goed om te gaan met mijn energie en goed naar mezelf te luisteren. Leuke dingen afzeggen omdat het anders teveel wordt is lastig, maar het is het wel waard. Ik ben inmiddels al een tijdje bij mijn nieuwe werk aan de slag en ik heb daar een goede beslissing in genomen. Ik kan volkomen mijzelf zijn en uitspreken wat ik denk of voel. Mijn vriend begrijpt het ook steeds beter, hij verandert zelfs mee.

Ik ben klaar voor de toekomst, maar die is pas morgen. We zien het morgen wel. Ik hoef niet meer extreem te plannen en alles van tevoren te weten, ik onthoud niet meer alles en moet dingen opschrijven. Ik ben wat meer ongeorganiseerd dan opgeruimd.

Ik trek me minder aan van wat andere van mijn zouden kunnen vinden. Ik ben minder kritisch of oordelend over anderen. Het was een heftige maar waardevolle reis en ik ben blij dat het achter de rug is, ik ben dankbaar voor dat dit me nu overkomen is en ik de juiste hulp van Tasha heb mogen ontvangen.

Geïnspireerd door het verhaal van Maurice? Ontdek hoe SBVitaalgroep ook jou kan helpen op je weg naar vitaliteit en welzijn. Neem nu contact op en zet de eerste stap naar een gezonder en gelukkiger leven!

Klik hier om door te gaan naar onze contactpagina.