Ron: “Alleen was dit me nooit gelukt.”

Bij SBVitaalgroep voelde ik me meteen begrepen.

SBVitaalgroep communiceert snel, duidelijk en je kan 24/7 bij ze terecht. Traumatische ervaringen speelde mij al geruime tijd parten en deze had ik nooit goed verwerkt. Ik had het gevoel dat ik 24/7 een bal onder water moest duwen en maar door moest blijven gaan. Dat houd je niet vol. Ik werd een ander mens.

De combinatie van onverwerkte trauma`s, een erg drukke baan met veel verantwoordelijkheid en onverwachte, snel opeenvolgende, heftige privé situaties werd me uiteindelijk te veel. Ik kon niet meer normaal kon functioneren en viel uit.

Een man van woord en daad

Mijn beste vriend vertelde over de SBVitaalgroep, hoe ze werken en wat ze voor je kunnen betekenen. Dat voelde goed en daarom wilde ik snel een oriënterend gesprek dat ik uiteindelijk ook had met Fons. Fons is een man van woord en daad en zijn eerste opmerking zal mij altijd bijblijven. Mensen die uitvallen door overspannenheid of een burn-out hebben een hulp vraag en zij moeten geholpen worden. Dat was meteen de start van mijn uitdagende proces. Doorpakken en zo snel mogelijk starten is het motto.

Doelloos thuiszitten is geen oplossing

In het begin voelt het thuiszitten fijn. De druk valt weg en er is verlichting maar de onderliggende problemen blijven bestaan.  Met piekeren, schuldgevoel en opbouwende onzekerheid ging veel kostbare tijd verloren. Met hulp van de specialisten is het gelukt om deze onderliggende problemen aan te pakken. Mijn situatie stond meteen centraal en ze wisten door te dringen tot de kern van mijn problemen.

Door de geboden tools en wekelijkse inzet van IEMT (Integral Eye Movement Therapy) en TRE (Tension & Trauma Releasing Exercises) ben ik actief aan mijzelf gaan werken. Ik werd gaandeweg een anders mens en kreeg inzicht in mijn onderbewustzijn. Nu kan ik, zo goed als, emotieloos praten over het verleden. Ik heb geleerd mijn grenzen aan te geven en mijzelf te beschermen.

Alleen was mij dit nooit gelukt. Het probleem was niet te tackelen met een gesprek bij een psycholoog maar het vroeg om meerdere specialisaties. Het is belangrijk om je open te stellen, houd niet vast aan je eigen overtuigingen.

Je voelt je kwetsbaar maar je moet de specialisten binnen laten komen om je onderliggende problematiek te kunnen bereiken. Daar lag de oplossing. Ik kreeg rust, inzicht en ruimte voor positiviteit en de ervaringen uit het verleden beheersen mijn functioneren niet meer. Tijdens mijn slaap rust ik nu ook echt uit en ik voel me steeds zelfverzekerder.

Cruciaal voor duurzaam herstel

De inzet van de SBVitaalgroep was nieuw binnen ons bedrijf. Ik heb het geluk dat mijn werkgever zeer betrokken is bij het welzijn van ons personeel en dat zij na een korte introductie akkoord gaven voor duurzaam herstel via de SBVitaalgroep.

Ik kan mij voorstellen dat de mensen die beslissen over het bieden van een behandeling, zelf niet direct de gevolgen ondervinden van uitval op een andere afdeling. Er bestaat angst voor de kosten, maar in werkelijkheid geldt: hoe eerder je geschikte hulp inschakelt, hoe korter de periode van uitval is, wat uiteindelijk leidt tot lagere kosten.

Mijn overtuiging is dat SBVitaalgroep cruciaal is geweest voor het aanzienlijk versnellen van mijn herstel. De integere en professionele aanpak heeft ertoe geleid dat ik, in samenspraak met mijn werkgever, alweer ben begonnen met re-integreren en dat geeft ontzettend veel voldoening. Ik ben mijn werkgever en SBVitaalgroep en haar team dan ook zeer dankbaar voor hun betrokkenheid met als resultaat dat ik mij veel beter voel.

Ziet u het welzijn van uw werknemers als een prioriteit? Laat SBVitaalgroep u helpen om een gezondere en productievere werkomgeving te creëren. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we samen het welzijn van uw team kunnen versterken!

Klik hier om door te gaan naar onze contactpagina.