Maurice: “Een woedeaanval was het signaal dat ik hulp nodig had.”

Herkennigsmoment

De ondersteuning van SBVitaalgroep heeft een significante impact gehad. In een periode waarin ik tegen een burn-out aanzat, boden ze me praktische hulpmiddelen die ik heb toegepast. Dit hielp me om beter met mijn emoties om te gaan, vooral toen ik getuige was van hoe anderen in mijn omgeving bezweken onder werkdruk. Een woedeaanval was het signaal dat ik hulp nodig had, wat ik via mijn werkgever heb gezocht.

De samenwerking met SBVitaalgroep begon na een verhelderend eerste gesprek waarin duidelijk werd dat ik op de grens van een burn-out balanceerde. Ik bezocht Breda meerdere keren, aanvankelijk om te leren ontspannen en vervolgens voor een IMT-behandeling. Openheid voor het proces was cruciaal; zonder bereidheid tot verandering zou er geen vooruitgang zijn. Dit besef zette me ertoe aan om er volledig voor te gaan.

Groeiproces

Dankzij mijn keuze om hulp te accepteren, ervaar ik meer mentale rust dan voorheen. Mijn stressbeheersing is verbeterd en ik ben me meer bewust van mijn mentale toestand. Er is een groeiproces waarbij je begint met onbewuste onbekwaamheid, overgaat naar bewuste onbekwaamheid, dan bewuste bekwaamheid ontwikkelt, en uiteindelijk, als alles goed gaat, eindigt met onbewuste bekwaamheid. Dit traject heb ik doorlopen met de hulp van verschillende therapieën, waaronder ademhalingstechnieken.

De communicatie met SBVitaalgroep was steeds duidelijk en aangenaam. Het advies dat ik zou willen delen is dat het essentieel is om open te staan voor verandering en om actie te ondernemen in je situatie. Ik droeg een zware last vanuit het verleden met me mee, die ik uiteindelijk heb aangepakt. Het duurde even voordat ik deze stap zette, maar de openheid waarmee ik het proces inging, heeft ervoor gezorgd dat ik er sterker uitkwam.

Geïnspireerd door het verhaal van Maurice? Ontdek hoe SBVitaalgroep ook jou kan helpen op je weg naar vitaliteit en welzijn. Neem nu contact op en zet de eerste stap naar een gezonder en gelukkiger leven!

Klik hier om door te gaan naar onze contactpagina.