Komt een man bij de dokter

In dit verhaal delen we een krachtig voorbeeld van hoe het herkennen van de connectie tussen fysieke en mentale gezondheid het verschil kan maken in het leven van een individu.

Het begon met een man die ernstige hoofdpijn had. Een gang naar de huisarts bracht geen duidelijkheid, en na doorverwijzing naar eenneuroloog werden zelfs zorgen over een hersentumor geopperd. Na enkele maanden van onzekerheid en medische onderzoeken, werd er geen fysieke oorzaak gevonden. Stress en overspannenheid werden als mogelijke boosdoeners genoemd.

Dat was het moment waarop de werkgever van deze man contact opnam met SBVitaalgroep. Binnen 24 uur reageerden wij en zetten we een afspraak op. Tijdens ons uitgebreide gesprek werd duidelijk dat de man niet alleen op zijn werk, maar ook thuis met aanzienlijke spanning te maken had. Zijn kind sliep slecht en de relatie stond onder druk.

We besloten om een herstelprogramma te introduceren, waarbij we niet alleen keken naar fysieke gezondheid, maar ook naar emotioneel welzijn. In de eerste paar weken werkten we aan het creëren van innerlijke rust voor de man, wat al snel zijn weerslag vond in zijn thuissituatie. Zijn kind begon beter te slapen en de spanning in de relatie nam af.

Daarna brachten we specialisten en traumatherapie in. Traumatherapie helpt bij het verminderen van emotionele ladingen die kunnen voortkomen uit ingrijpende gebeurtenissen. Hoewel de gebeurtenissen niet kunnen worden uitgewist, kan de emotionele last wel worden verminderd.

De man volgde zijn traject met toewijding en begon met een liefdevollere blik naar zichzelf en zijn omgeving te kijken. Binnen drie maanden was hij succesvol gere-integreerd op zijn werk. We blijven hem informeel ondersteunen om terugval te voorkomen.

Dit verhaal benadrukt het belang van het erkennen van de relatie tussen fysieke en mentale gezondheid. Soms zijn fysieke klachten slechts het topje van de ijsberg, en door aandacht te schenken aan de mentale aspecten kunnen we sneller en effectiever herstel bevorderen. Laten we leren van dit verhaal en streven naar een holistische benadering van gezondheid en welzijn.